20131211

Burial - Rival Dealer.





 // 
O Βασιλιάς ζει; ο Βασιλιάς ζει. 
Ο Burial είναι ο Burial τέλος τα έχουμε πει έχει ταγκαριστεί επίσημα στην περιβόητη φωτογραφία με όλα τα νταμπστεπόπαιδα της μαριαννας χομπς κανένας four tet κανένας kode9 κανενας aphex twin. Είναι ο Burial και κατά πάσα πιθανότητα ονομάζεται όντως will bevan και τέλος. από εκεί και πέρα η θεωρία λέει πως ο burial κάπου στο 2008-9 εκεί που είναι να κυκλοφορήσει το lambeth πεθαίνει και εκεί αλλάζουν όλα. ο kode9 διαχειρίζεται τα άπειρα samples των 30δευτερολέπτων που αφήνει πίσω του ο bevan και κονομάει πατώντας στον μύθο και το μάρκετινγκ του ακατέργαστου πρωτότυπου στυλ των νέων κυκλοφορίων. η άλλη θεωρία λέει πως ο Burial κονομάει τα άντερα του από τη διαφήμιση στα Mcdonalds με την αναφορά στο ομώνυμο κομμάτι οπότε δεν υπάρχει ανάγκη ούτε για live εμφανίσεις ούτε για σοβαρή δουλεια. συνεχίζει μόνο για το τρολάρισμα και το γέλιο της αρκούδας πάνω στο κοινωνικό πείραμα του τρειντμαρκ 'Burial'. 

Στο Rival Dealer ΕP υπάρχουν όλα τα γνωστά εφέ-ηχητικά-θόρυβοι-ολόκληρα σαμπλς κλπ που διατρέχουν όλες τις κυκλοφορίες του Burial και σχεδόν κάθε του κομμάτι αλλά υπάρχει και το φρέσκο πράμα που λέγεται 'ανατολίτικος ήχος' ινδία ή κάτι έτσι. δεν είμαι ακόμα σίγουρος. ευαισθητούλικο δε λέω σε κάποια σημεία κιτς-γραφικό {σκρατσάρισμα και ντισνευ-μελωδίες από πίσω στο come down to us?;} δε λέω επίσης. 

το 10λεπτο rival dealer ωστόσο είναι καταπληκτικό. ο ήχος ενός κλαμπ των 90'ς που κοχλάζει και εσύ έχεις βγει για λίγο έξω σε μια γωνία του μαγαζιού ο τοίχος δονείται δίπλα σου δεν έχεις σαφή λόγο που αποκόπηκες και βγήκες δεν έχεις και κανένα σαφή λόγο να ξαναμπείς εκείνα τα λίγα δευτερόλεπτα κρύου κενού μόνος χωρίς μπουφάν λίγο ρίγος λίγο πριν ανοίξει η πόρτα και ξαναχυθεί η μουσική στεγνή και τα μπάσα γυμνά στα αυτιά σου.

3 comments:

SoulBeat said...

link of tagged pic or it doesnt exist

Narita said...

haaa.
την εχω μοιράσει πολλές φορές.
τον ταγκάρει ο ίδιος ο blackdown
που βρίσκεται εκεί και έχουν συνεργαστεί. διάβασε τι λέει για το λικάρισμα της φώτο

http://blackdownsoundboy.blogspot.gr/2008/10/great-day-in-brixton.html

δλδ αποδεδειγμένα ο burial είναι o burial. για αυτό είναι τεράστιος. γιατί έχει ποστάρει τη μούρη του έχει πει το όνομά του πριν χρόνια και έχουμε 2013 κ ακόμα είναι μύθος το ποιος είναι κ αν είναι ο four tet κλπ

SoulBeat said...

χαχα ασχημούλης :p