20120301

Sabbato 3/3.




Paranoise Radio διοργανώνει άλλη μία δυνατή βραδιά αφιερωμένη στη σύγχρονη ηλεκτρονική και dance μουσική, με έμφαση στις χαμηλές συχνότητες.

Το ερχόμενο Σάββατο 3 Μαρτίου στο Fragile Bar, με επίτιμο καλεσμένο για δεύτερη φορά, μετά το Χριστουγεννιάτικο party του Paranoise με Φανταστικούς Ήχους, τoν Runner.

DJ και event producer, o RUNNER μετά από την επιστροφή του από την Αγγλία των 90's και το μικρόβιο του jungle/dnb, έχει συνδέσει το όνομα του με τους πιο εκλεκτικούς ηλεκτρονικούς ήχους στην Αθήνα, διοργανώνοντας βραδιές με καλεσμένους DJ's και παραγωγούς και συνιδρύοντας με τον Boycott τους dark drummerz (d2). Aκόμη, συνετέλεσε ραδιοφωνικός παραγωγός στον Εν Λευκώ όπου και γεννήθηκε το “Lowdown" team tag που είχε να κάνει με εκλεκτικούς ηλεκτρονικούς ήχους από παντού κι αποτέλεσε τεράστια έμπνευση για αυτά που θα ακολουθούσαν μετά από λίγο καιρό (βλ.Ital Soundz nights και τους πρώτους dubstep guests από εξωτερικό στην Ελλάδα από το 2007-2009 κ.α.).

Ο καλύτερος τρόπος για να περιγραφτούν οι μουσικές επιλογές του Runner, ίσως να είναι το όνομα των βραδιών που διοργανώνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο κάθε δύο μήνες στην πρωτεύουσα παρέα με τον Mr.Statik: Subbed Out.

House, Techno, Electro, Dubstep, Grime και Garage ήχοι, συναντώνται και αναμιγνύονται σε ένα δυναμικό χαρμάνι που υπόσχεται να σας ταρακουνήσει, αυτή τη φορά, με την μορφή ενός extended dj set διάρκειας δύο και παραπάνω ωρών.

Δεύτερος καλεσμένος σε αυτό το πολλά υποσχόμενο event, o παραγωγός του Poplie, Narita.

NARITA είναι ένας φοιτητής ιατρικής που πούλησε την ψυχή του στη σύγχρονη urban αισθητική, είτε αυτή εκφράζεται με τη μορφή των γλυκόπικρων στοιχειωμένων beats του Burial και συγγενών καλλιτεχνών, είτε με τη μορφή μυστήριων γραφιστικών συνθέσεων.

Οι μουσικές ιδιοτροπίες του Narita εκπέμπονται από Δευτέρα ως Πέμπτη, 17:00 με 18:00 στη ψηφιακή συχνότητα του Poplie, ενώ το Σάββατο θα είναι μία από τις σπάνιες φορές που οι ιδιοτροπίες αυτές μεταφράζονται σε dj set, με το οποίο θα «ανοίξει» και η βραδιά.

Οι γραφιστικές συνθέσεις του Νarita συναντώνται με τη μορφή αφίσσας, εξώφυλλου και web design και εκτίθονται on-line στο site του νεοσύστατου δημιουργικού team Ubahn Code.

Το υπόλοιπο line-up της βραδιάς στελεχώνουν οι Paranoisers Chriz, Margasv και Plughead.

PLUGHEAD αυτοχαρακτηρίζεται ως "creative power source". Ασχολείται με την μουσική ως DJ, event producer και ραδιοφωνικός παραγωγός στον Paranoise Radio. Σποραδικά τελεί και δημοσιογραφικά καθήκοντα με κριτικές για δίσκους και συναυλίες και συνεντεύξεις (Dub Trio, Free The Robots, The Bug, Tokimonsta) να έχουν δημοσιευτεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό mic.gr και στο blog του Paranoise. Αυτό τον καιρό οι μουσικές επιλογές του, από ένα ευρύτατο φάσμα, ντύνουν τουλάχιστον 16 νύχτες τον μήνα σε διάφορα bars της πόλης (Fragile, Pierrot Le Fou, Συγγρουόμενα). Το Σάββατο ο Plughead θα παρουσιάσει ένα mini mix 2-step garage παραγωγών αποκλειστικά με βινύλια. Πέρα από την μουσική, ασχολείται με την γραφιστική, animation και την κινούμενη εικόνα γενικότερα. Έχει σχεδιάσει αφίσες για events του Fragile, Paranoise, live και παραστάσεων, ενώ έχει συντελέσει στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ «Θεσσαλονήχοι» στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, 2011.

Oι MARGASV και CHRIZ, ανήκουν στην ιδρυτική ομάδα του Paranoise. Eπιλογές του Μargasv εκπέμπονται κάθε Δευτέρα βράδυ, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στο "Chillin Bass" show, ενώ αμέσως ακολουθείται από την εκπομπή "Beats in Junktion" του Chriz, μέχρι τα μεσάνυχτα. Και οι δύο παραγωγοί και DJ’s διατηρούν το δικό τους ύφος και αισθητική, πάντα γύρω από την σύγχρονη ηλεκτρονική σκηνή με πολλά φρέσκα και εκλεκτικά tunes, ενώ συντελούν στο blog του σταθμού με άρθρα και κριτικές. O Chriz ως DJ διατηρεί και μία resident βραδιά στο Cocktail bar.

Το Σάββατο ο Margasv θα παρουσιάσει ένα set αφιερωμένο στο πολύ πρόσφατο νέο μουσικό ρεύμα της Footwork από το Chicago και στις επιρροές του σε πιο techno και step παραγωγές, ενώ ο Chriz θα ζεστάνει το έδαφος για τον Runner με ένα ιδιαίτερο set, επιλέγοντας από deep bass παραγωγές, μέχρι την φουτουριστική νέων funk εταιριών όπως η Night Slugs.

All in all, αναμένεται μία άκρως ενδιαφέρουσα και ηλεκτρισμένη βραδιά. Mεθαύριο Σάββατο 3 Μαρτίου στο κέντο της Θεσσαλονίκης, Βαλαωρίτου 29 στην ταράτσα. be there!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

τους ευχαριστώ τρελά για την τιμή που μου κάνουν

1 comment:

PARANOISE said...

cheers bro!!!